Tuesday, February 15, 2011

aqma, buat kerja la...

Zack & Aerith dalam game Final Fantasy VII: Crisis Core

ala... ku perlukan masa untuk bernafas...

ku perlukan masa 'malas' ku...
kerana ku sudah penat dengan semua ni...

ku perlukan semangat dan motivasi untuk melalui hari2 yang akan datang...
tapi dari mana akan ku carinya?

"cubalah call parents... mesti rasa bersemangat balik"
umm, nak call mereka...
tapi, ntah kenapa, setiap kali call mereka, ku rasa sebak....
"mungkin rindu kot..."
mestilah... siapa tak rindu perants bila duduk berjauhan...
cara ku: tahan & sibukkan diri supaya tak selalu teringatkan mereka...
nampaknya cara ini tak berkesan... T^T

ku perlukan semangaaaaaaat!
semangat untuk belajaaaaaaar!

saya ada soalan untuk anda:
apakah sumber semangat anda untuk terus berusaha untuk belajar?

tepuk dada, tanya selera
sendiri tahu, sendiri jawab
:D

4 comments:

[izzie_heart]* said...

sumber semangat?

entah laa. pikir yang ni apa yang kita nak, kot. pikir pointer, nak dapat jugak target. pikir rasa gembira tengok keputusan best2.

macam tuh laa kot cara aku :)

HaNiERaiHan's said...

kalo ak..ak pikir kalo nk keje siap,nk xnk mmg kne kuatkn gak..kirenye target ak nk siapkn kje tu kne kuat so insyaallah akn dimudhkn..n ingt gak yg Allah akn senngkn keje kite..cume kite je yg x sedar..seblum nk wat keje,selawat wei..tu la pesan mak ak..^^

Anonymous said...

Belajar pun satu ibadah.. Smoga study kita ni akan mendekatkn kita kpdNya ;) Go Zatil~ Ak mendoakan korang sume.. Ngeheheh.

kaizen-arts said...

Fikir tentang duit rakyat yang diberikan sebagai biasiswa untuk I belajar dengan senang lenang.

Fikir parents punya harapan nak tengok anak jadi orang berjaya.

Fikir nak tunjuk kat semua orang yang I tak useless/stupid macam yang diorang sangka.

Fikir nak habiskan course yang macam neraka dunia.